Η Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ ανακοινώνει τις πρώτες αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Γυναικών για το 2017

10 Απριλίου, 2017

(Αθήνα, Ελλάδα) – Η Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ είναι στην ευχάριστη θέση ναανακοινώσει τις πρώτες επτά αθλήτριες που έχουν επιλεγεί για να εκπροσωπήσουντην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σόφτμπολ που θα διεξαχθεί στο Bollateτης Ιταλίας από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2017.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τις πρώτες παίκτριες που επιλέξαμε και προσδοκούμε γιαμια πολύ δυνατή εμφάνιση από την ομάδα μας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»δήλωσε ο πρώτος προπονητής της Εθνικής, Tony Foti.

«Έχουμε έναν καλό συνδυασμό παικτριών με προηγούμενη διεθνή εμπειρία καθώςκαι νέες παίκτριες που θα δουλέψουν πολύ σκληρά για να εκπροσωπήσουν τηνΕλλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το 2017 καιείμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκίνησε ο νέος κύκλος των Ολυμπιακών Αγώνων »

Οι επιλεγμένες αθλήτριες είναι:

Νίκη Γιαλκέτσης, C – ΚαλιφόρνιαΑνύσσα
Ηλιόπουλος, SS – Ιλινόις
Τσέλσι Λυσικάτος, UT – Νέα Υόρκη
Σαμάνθα Λυσικάτος, UT – Νέα Υόρκη
Δώρα Σκαρογιάννη, OF – Αθήνα
Λόρεν Σταύρου, RHP – Καλιφόρνια
Ράνια Ζαβιτσάνου, ΟF – Αθήνα

Λίστα με συνολικά 40 αθλήτριες έχουν επιλεγεί από το προπονητικό επιτελείο. Ηαπόδοση των αθλητριών στο λύκειο, στο σύλλογό τους, στις εθνικές και διεθνήςδιοργανώσεις είναι σημαντικά κριτήρια στην τελική επιλογή της Εθνικής Ομάδας.Ενώ αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιούνται για την επιλογή της ομάδας, θαυπάρχουν και σημαντικά υποκειμενικά κριτήρια. Αυτά τα κριτήρια συμπεριλαμβάνουνπαράγοντες όπως η απόδοση, η εμπειρία, οι απαιτήσεις σε συγκεκριμένες θέσης,ηγετικές ικανότητες και η συνοχή της ομάδας. Για να είναι επιλέξιμες, οι αθλήτριεςπρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ καθώς καινα κατέχουν την Ελληνική ιθαγένεια.

Το προπονητικό επιτελείο θα αποτελείται από τον Tony Foti ο οποίος θα υπηρετήσειως πρώτος προπονητής με βοηθούς προπονητές τους Shane Showalter, ShanMcDonald, Angel Santiago, Candida Cerri και Μπάμπη Τριγωνάκη.Team Managerτης ομάδας θα είναι η Denise Horafa και αρχηγός αποστολής, ο Πρόεδρο τηςΕλληνικής Ομοσπονδίας Κωστής Λιαρομμάτης.

Όνομα Επίθετο Τόπος Κατοικίας

Νίκη Γιαλκέτσης Καλιφόρνια

Ανύσσα Ηλιόπουλος Ιλινόις

Τσέλση Λυσικάτος Νέα Υόρκη

Σαμάνθα Λυσικάτος Νέα Υόρκη

Δώρα Σκαρογιάννη Αθήνα

Λόρεν Σταύρου Καλιφόρνια

Ράνια Ζαβιτσάνου Αθήνα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Θέση Όνομα Τόπος Καταγωγής

Πρώτος Προπονητής Tony Foti Καναδάς

Προπονήτρια Πάγκου Candida Cerri Ιταλία

Προπονήτρια Pitching Shan McDonald Καναδάς

Προπονητής Hitting Angel Santiago ΗΠΑ

Προπονητής Άμυνας Shane Showalter ΗΠΑ

Βοηθός Προπονητής Χαράλαμπος Τριγωνάκης Ελλάδα

Manager Ντενίς Χωραφά Ελλάδα

Φυσικοθεραπευτής

Αρχηγός Αποστολής Κωστής Λιαρομμάτης Ελλάδα