Η Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ Ανακοινώνει 6 επιπλέον αθλήτριες στην Εθνική Ομάδας Γυναικών για το 2017

1 η Μαΐου 2017, Σε συνέχεια της αρχικής ανακοίνωσης επτά αθλητριών, στις 10 Απριλίου, η ΕλληνικήΟμοσπονδία Σόφτμπολ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει έξι επιπλέοναθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό ΠρωτάθλημαΣόφτμπολ στο Bollate της Ιταλίας από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2017.

Δεξιόχειρα Pitcher Μία Μαρινάκης – Chula Vista, Καλιφόρνια/Λύκειο Bonita Vista
Outfielder Αλέξης Μπαζός – Pound Ridge, Νέα Υόρκη/Πανεπιστήμιο του NotreDame
Infielder Ελένη Σπυράκης – Saratoga, Καλιφόρνια/Πανεπιστήμιο Santa Clara
Infielder Ντέμη Πατόνης – Franklin, Τεννεσί/Πανεπηστήμιο Youngstown State
Infielder/Outfielder Καίτη Βρέντζος – El Dorado, Καλιφόρνια/Λύκειο Benicia
Catcher/Outfielder Κωνσταντίνα Παναγιώτου – Αθήνα, Ελλάδα

«Τρεις από τις έξι αθλήτριες είναι νέες στην Εθνική Ομάδα και φέρνουν υψηλούεπιπέδου σόφτμπολ IQ και υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων στην ομάδα μας», δήλωσε οπροπονητής Tony Foti. «Η Μία είναι μια νεαρή pitcher, με δεξιότητες πέρα από ταχρόνια της. Θα προσθέσει ένα πολύ απαραίτητο δυνατό χέρι στο pitching και έναδυνατό ρόπαλο στην επίθεση της ομάδος. »

«Ο Αλέξης αγωνίζεται στο centerfield και παίζει σε ένα από τα κορυφαίαπρογράμματα του Κολεγιακού Πρωταθλήματος του NCAA. Έχει πολύ μεγάλοταλέντο και μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο αν και μόλις 19 ετών. »

«Η Σπυράκης είναι ένα πολυεργαλείο. Από pitcher στο λύκειο μετατράπηκε σεshortstop υψηλού επιπέδου στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα 1 ης Κατηγορίας. Η Ελένη θαείναι για την ομάδα παίκτρια ικανή να παίξει σε πολλαπλές θέσεις και να κάνει καιλίγο pitch »

«Η Ντέμη είναι η βετεράνος που επιστρέφει στην ομάδα. Η Ντέμη θα φέρει εμπειρία,ηγετική ικανότητα και σταθερότητα σε μια νεανική ομάδα. »

» Η Καίτη είναι επίσης μια βετεράνος που επιστρέφει, αν και μόνο 17 ετών. Έχειπαίξει στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οπότε κατέχει σημαντική διεθνήσόφτμπολ εμπειρία. »

«Η Κωνσταντίνα είναι παλαίμαχος των διεθνών διοργανώσεων με συμμετοχές με τηνΕθνική Ομάδα σε σημαντικές διοργανώσεις. Η Κωνσταντίνα μας δίνει βάθος σεπολλές θέσεις και μαζί με τους Σκαρογιάννη και Ζαβιτσάνου είναι οι γηγενήςΕλληνίδες παίκτριες που αναδείχθηκαν μέσα από το σόφτμπολ της Ελλάδος. ΗΚωνσταντίνα θα μας βοηθήσει όλους να μάθουμε περισσότερα για την ελληνικήκληρονομιά και υπερηφάνεια» .

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για το 2017 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θαξεκινήσουμε αυτόν τον νέο ολυμπιακό κύκλο» ανέφερε ο προπονητής Tony Foti.

Λίστα με συνολικά 40 αθλήτριες έχουν επιλεγεί από το προπονητικό επιτελείο. Ηαπόδοση των αθλητριών στο λύκειο, στο σύλλογό τους, στις εθνικές και διεθνήςδιοργανώσεις είναι σημαντικά κριτήρια στην τελική επιλογή της Εθνικής Ομάδας.Ενώ αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιούνται για την επιλογή της ομάδας, θαυπάρχουν και σημαντικά υποκειμενικά κριτήρια. Αυτά τα κριτήρια συμπεριλαμβάνουνπαράγοντες όπως η απόδοση, η εμπειρία, οι απαιτήσεις σε συγκεκριμένες θέσης,ηγετικές ικανότητες και η συνοχή της ομάδας. Για να είναι επιλέξιμες, οι αθλήτριεςπρέπει να έχουν καλές σχέσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ καθώς καινα κατέχουν την Ελληνική ιθαγένεια.

Το προπονητικό επιτελείο θα αποτελείται από τον Tony Foti ο οποίος θα υπηρετήσειως πρώτος προπονητής με βοηθούς προπονητές τους Shane Showalter, ShanMcDonald, Angel Santiago, Candida Cerri και Μπάμπη Τριγωνάκη.Team Managerτης ομάδας θα είναι η Denise Horafa και αρχηγός αποστολής, ο Πρόεδρο τηςΕλληνικής Ομοσπονδίας Κωστής Λιαρομμάτης.

 

ΌνομαΕπίθετοΤόπος Κατοικίας
ΑλέξηςΜπαζόςΝέα Υόρκη
ΝίκηΓιαλκέτσηςΚαλιφόρνια
ΑνύσσαΗλιόπουλοςΙλινόις
ΤσέλσηΛυσικάτοςΝέα Υόρκη
ΣαμάνθαΛυσικάτοςΝέα Υόρκη
ΜίαΜαρινάκηςΚαλιφόρνια
ΝτέμηΠατόνηςΤεννεσί
ΔώραΣκαρογιάννηΑθήνα
ΕλένηΣπυράκηςΚαλιφόρνια
ΛόρενΣταύρουΚαλιφόρνια
ΚαίτηΒρέντζοςΚαλιφόρνια
ΚωνσταντίναΠαναγιώτουΑθήνα
ΡάνιαΖαβιτσάνουΑθήνα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

ΘέσηΌνομαΤόπος Καταγωγής
Πρώτος ΠροπονητήςTony FotiΚαναδάς
Προπονήτρια ΠάγκουCandida CerriΙταλία
Προπονήτρια PitchingShan McDonaldΚαναδάς
Προπονητής HittingAngel SantiagoΗΠΑ
Προπονητής ΆμυναςShane ShowalterΗΠΑ
Βοηθός ΠροπονητήςΧαράλαμπος ΤριγωνάκηςΕλλάδα
ManagerΝτενίς ΧωραφάΕλλάδα
Φυσικοθεραπευτής
Αρχηγός ΑποστολήςΚωστής ΛιαρομμάτηςΕλλάδα