ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Tony Foti, Αρχηγός Προπονητής

Tony Foti, Αρχηγός ΠροπονητήςTony Foti, Αρχηγός ΠροπονητήςTony Foti, Αρχηγός ΠροπονητήςTony Foti, Αρχηγός ΠροπονητήςO Foti είναι στην  4η συνεχόμενη χρονιά του σαν βοηθός προπονητού στην ομάδα σόφτμπολ στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του Middle Tennessee. Προπονεί για πάνω από 35 χρόνια, με διεθνή εμπειρία  21 ετών και  20 χρόνων σε κολλεγιακό επίπεδο.
Ο Foti πέρασε τα  7 τελευταία χρόνια προπονώντας επαγγελματικά στην Ευρώπη, Ασία, Κεντρική και Νότια Αμερική και Αφρική. Από αυτήν την θέση ο Foti ταξίδεψε ανά τον κόσμο συντονίζοντας ελίτ προπονητές/αθλητές και καμπς για ανάπτυξη εθνικών ομάδων. Ο Foti έχει επίσης διατελἐσει προπονητής στην Εθνική Ομάδα του Καναδά από το  1985-1996 και ξανά από το 2005-2012, προπονώντας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, στους Παναμερικάνικους Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Το 2007 και 2008, ο Foti βοήθησε να πάει η d Forli στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Coach Foti τελειοποίησε την προπονητική του ειδικότητα στο ομοσπονδιακό Εθνικό Προπονητικό Ινστιτούτο του Καναδά. Εκεί, συμπλήρωσε το περίβλεπτο προχωρημένο προπονητικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση και στο τεχνικό και στο θεωρητικό τομέα της προπόνησης που παίρνει πολλά χρόνια να το τελειώσει κανείς. Ο Foti έχει πάρει τον τίτλο του  Master Clinician, και διενεργεί μαθήματα αθλητών και προπονητών. Ο Foti έχει εκδόσει αμέτρητα τεχνικά ντοκουμέντα και προπονητικά άρθρα. Ομιλητής σε πάνω από  100 προπονητικούς χώρους.

Την άνοιξη του 2001,  ο Foti αποδέχτηκε την ευκαιρία να γίνει ο αρχηγός των προπονητών στην ομάδα σόφτμπολ στο πανεπιστήμιο του Mercer . Δύο χρόνια αργότερα, εξελέγει σαν  Atlantic Sun Coach της χρονιάς οδηγώντας την g Mercer σε ένα 35-23 ρεκόρ ,προωθώντας τους  Bears στο πρώτο τους τουρνουά Atlantic Sun από το  1997, και συνεδριακό πρωτάθλημα το  2003. To συνέδριο του ASUN απένειμε στον Foti το βραβείο του προπονητή της χρονιάς ξανά το 2006. Ο  Foti διετέλεσε επίσης σαν προπονητής στο UC  της Σάντα Μπάρμπαρα για επτά χρόνια όπου οι  Gauchos κέρδισαν το Big West Conference το 2000, πρωτιά για το UCSB. Κέρδισαν επλισης το βραβείο τεχνικού επιτελείου του Big West το 2000.

Ο Foti ήταν προπονητής επίσης για τις γυναικείες ανοιχτές ομάδες σε κλαμπ κάτω των18 και 21 στο Καναδέζικο Εθνικό Πρωτάθλημα και ΗΠΑ/ASA 18U στα Χρυσά Εθνικά Πρωταθλήματα. Ο  Foti υπήρξε επίσης προπονητής για την ομάδα του Michigan Ice expansion NPF το 2005.

Προτού ξεκινήσει την καριέρα του σαν βοηθός προπονητού στο Valley City College το 1985, ο Foti έπαιζε σαν fastpitch στους άντρες. Πήρε την πρώτη του προπονητική θέση στο  Red River Collegeτο 1986, κερδίζοντας το Εθνικό Πρωτάθλημα Καναδικών Κοινοτικών Κολλεγίων.Ο  Foti συνέχισε να παίζει στην αντρική ομάδα σαν Fastpitch στο σόφτμπολ μέχρι και την σεζόν του 1997.

Ο Foti παρευρίσκεται σε διάφορες εθνικές  και διεθνείς επιτροπές για την ανάπτυξη των προπονητών. Ο Foti  ΈΧΕΙ συμπεριληφθεί στο Manitoba Sports Hall-of-Fame,
Ο Foti έχει πτυχείο  BA in Education Administration. Έχει μια κόρη την Devyn και έναν γιο τον Dayne.

«Ήταν τιμή μου να με επιλέξει η Ελληνική Ομοσπονδία  Σόφτμπολ και η εμπιστοσύνη του προέδρου Κωστή για την θέση του προπονητή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Γυναικών για Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017 και προκριματικούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα δημιουργήσουμε ένα παγκοσμίου τάξεως τεχνικό επιτελείο αφοσιωμένο στην επιτυχία και το όραμα αυτού του προγράμματος. Καθώς εμείς ( το σόφτμπολ) επιστρέφουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020, η δουλειά μας στην ταυτοποίηση και ανάπτυξη των αθλητών και την δημιουργία μιας επιτυχημένης κουλτούρας που αρχίζει σήμερα. Η διαδικασία για τους προκριματικούς του παγκοσμίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων για τους Ολυμπιακούς ξεκινάει με την αφοσίωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε αυτό το πρόγραμμα και το επιτελείο”.

Angel Santiago, Βοηθός Προπονητού – Hitting

Angel Santiago, Βοηθός Προπονητού – HittingAngel Santiago, Βοηθός Προπονητού – HittingAngel Santiago, Βοηθός Προπονητού – HittingAngel Santiago, Βοηθός Προπονητού – HittingΟ Angel Santiago είναι στην έκτη του σεζόν σαν κύριος προπονητής του σόφτμπολ του πανεπιστημίου Nicholls State.

Το  2016,  ο Santiago ανακηρύχτηκε στο συνέδριο του Σάουθλαντ  Προπονητής της Χρονιάς.

Προτού ενταχθεί στο Nicholls τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Santiago, γηγενής από το Σικάγο Χάιτς,Ιλ., ήταν βοηθός προπονητού για οκτώ χρόνια στην πολιτεία της Φλόριδα και στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα  στο Λας Βέγκας(UNLV).

Πρώην παίκτης του μπέιζμπολ στην μικρή κατηγορία, ο Santiago πέρασε τρεις σεζόν στην πολιτεία της Φλόριδα σαν βοηθός στο Seminole σόφτμπολ πρόγραμμα. Ο Santiago είναι γνωστός σαν ειδικός στο χτύπημα και πιάσιμο.
Προτού ενταχθεί στην πολιτεία της Φλόριδα το 2009, ο Santiago βοήθησε να ξαναχτιστεί το παραπέων πρόγραμμα του UNLV στην διάρκεια των πέντε χρόνων του στο Λας Βέγκας. Το 2005, οι Rebels κατέγραψαν την τρίτη τους ψηλότερη  συνολική νίκη (44) στην ιστορία του προγράμματος. Εκείνη  την χρονιά το τεχνικό επιτελείο του UNLV πήρε την διάκριση της Δυτικής Περιοχής Τεχνικό Επιτελείο της Χρονιάς που απάνειμε η  NFCA.

Ο προπονητής Santiago είναι ένας ενεργός δάσκαλος με κλινικές  hitting , παρουσιάσεις για προπονήσεις, και αθλητικές ακαδημίες σε όλη την χώρα.Ο  Santiago ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σαν κύριος προπονητής μπέιζμπολ στο Prairie State College στην γεννέτειρά του στο Σικάγο Χάιτς,Ιλ.Πριν από το διετές πέρασμά του από το μπέιζμπολ του Prairie State , έπαιξε τέσσερις σεζόν με την μικρή ομάδα στις ανεξάρτητες κατηγορίες με τους  Dubios County Dragons (IN), Cook County Cheetahs (IL), Thunder Bay Whiskey Jacks (CAN),και Canton Crocodiles (OH). Όσο έπαιζε ο  Santiago μπήκε στην Heartland League All Star Team το 1996  και ανακηρύχτηκε σε αρχηγό της κατηγορίας με μέσο όρο  στο  batting  (.374) το 1997.

Απόφοιτος του Southern Illinois-Edwardsville,  ο  Santiago σπούδασε Φυσική Αγωγή και είναι Πιστοποιημένος Ειδικός στην Δύναμη  (CSCS). έλαβε επίσης διπλώματα από την Αμερικάνικη Άρση Βαρών και Στίβο τα οποία τον βοήθησαν να αναπτύξει αθλητές σε όλες τις κατηγορίες του αθληματος.

“Ε΄μαι ευγνώμων για την δυνατότητα να βοηθήσω την Εθνική Ελληνική Ομοσπονδία Σόφτμπολ να προετοιμαστεί για το 20ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπολλάτε της Ιταλίας. Αυτό το πρωτάθλημα θα είναι μια απίστευτη εμπειρία για τους αθλητές και προπονητές που θα συμμετάσχουν”.

Candida Cerri,Βοηθός Προπονητού –Προπονήτρια Πάγκου/Λειτουργικότητα

Candida Cerri,Βοηθός Προπονητού –Προπονήτρια Πάγκου/ΛειτουργικότηταCandida Cerri,Βοηθός Προπονητού –Προπονήτρια Πάγκου/ΛειτουργικότηταΗ Candida Cerri μπαίνει στην Ελληνική Εθνική Ομάδα αφού είχε προπονήσει και παίξει στην  Ιταλική Εθνική Ομάδα . Πιστοποιημένη σαν εθνική προπονήτρια και προπονήτρια pitching  η Cerri ήταν με την Ιταλική ομάδα κάτω των 13 που κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009.

Μια καταξιωμένη κλινική ιατρός και ομιλήτρια, η  Cerri έχει δώσει διαλέξεις στο συνέδριο των προπονητών για το Σοφτμπολ και Μπάσκετ και έχει οργανώσει  camps στην Ιταλία και Ευρώπη. Η Cerri  εισήγαγε πρωτοπωριακά ομαδικά και πολιτιστικά κτίρια στο πρόγραμμα της Ιταλικής Εθνικής ομάδας.

Η Cerri ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα το 2001 με την ομάδα  σόφτμπολ του Λενιάνο, οδηγώντας την στην β΄κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος και ανεβάζοντάς την στην  A2 κατηγορία το 2003.  Η Cerri οδήγησε επίσης την Β γυναικεία ομάδα της Βαλμαρέκια στην  A2 το 2013. Η Cerri ονομάστηκε σαν η  pitching προπονήτρια για την κάτω των 19 Εθνική ομάδα για το 2013.

Η Cerri έπαιξε για την Εθνική Ιταλική Ομάδα από το 1984 έως το 1991, σαν pitcher και πρώτη baseman, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1988, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σόφτμπολ το 1986 στο Ώκλαντ στην Νέα Ζηλανδία και ξανά το 1990 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σόφτμπολ στο Νόρμαλ στο Ιλινόι. Η Cerri έχει επίσης αγωνιστεί με τις ομάδες των  Μπολάτε, Λενιάνο, Μπολόνια, Φόρλι και Βαλμαρέκια κερδίζοντας τοπικά και διεθνή πρωταθλήματα.
Η Cerri έχει δίπλωμα στη Γραφιστική Τέχνη. Η Cerri έχει τρεις κόρες, την Έμα , την Σουζάννα και την Ντόρα.

“Είναι τιμή μου να είμαι μέρος αυτού του υψηλού επιπέδου τεχνικού επιτελείου μετά από μια επιβεβλημένη απουσία μερικών ετών από τον χώρο. Θα βάλω όλη την εμπειρία μου σε αυτό το πρόγραμμα, βοηθούμενη κι από το γεγονός ότι το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα λάβει χώρα στην γεννέτειρα  πόλη μου”

Mπάμπης Τρυγωνάκης, Βοηθός Πεοπονητού/Εκπαιδευτής

Η Mπάμπης Τρυγωνάκης, Βοηθός Πεοπονητού/ΕκπαιδευτήςMπάμπης Τρυγωνάκης, Βοηθός Πεοπονητού/Εκπαιδευτήςαθλητική καριέρα του Μπάμπη ξεκίνησε το 1976 σαν αθλητής στίβου στην ομάδα του Πανιωνίου. Ήταν πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος  και μέλος της Εθνικής ομάδας Στίβου. Αφού αποσύρθηκε σαν αθλητής, παρέμεινε στην ομάδα του Πανιωνίου σαν προπονητής.

Ο Μπάμπης άρχισε να προπονεί στο σόφτμπολ το 2005 σαν αρχηγός προπονητής της τότε νεοσύστατης ομάδας Φάρος Νέας Σμύρνης την οποία και πήγε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2013. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου για την Εθνική ομάδα κορασίδων το 2007, των κάτω των 22 Εθνικής ομάδας γυναικών το 2014, που κέρδισε το χάλκινο μετάλιο στο  γυναικείοΠανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 22 το 2015 και το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Ο Μπάμπης έχει πτυχείο  γυμναστικής ακαδημίας από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Denise Horafa, Μάνατζερ Ομάδας

Denise Horafa, Μάνατζερ ΟμάδαςDenise Horafa, Μάνατζερ ΟμάδαςΗ Ντενίζ είναι δραστηριοποιημένη στο σόφτμπολ στην Ελλάδα από τις αρχές του και σαν παίκτρια και σαν προπονήτρια/μάνατζερ. Σαν παίκτρια είναι τέσσερις φορές Εθνική Πρωταθλήτρια και δύο φορές Κυπελλούχος Ελλάδος. Έχει παίξει σε πολλά Ευρωπαϊκά τουρνουά και Κύπελλα Κυπελλούχων με μεγαλύτερή της επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο το 2007 στο B Pool Ευρωπαϊκό τουρνουά Κυπελλούχων που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και την συμμετοχή της την επόμενη χρονιά στο A Pool τουρνουά στην Ιταλία.

Η Ντενίζ τώρα είναι παίκτρια και Βοηθός προπονητού στην ομάδα Δάφνη Παλαιού Φαλήρου και παράλληλα συμμετέχει στην προπόνηση και ανάπτυξη μελλοντικών παικτών στο Σόφτμπολ. Ήταν στην Εθνική Ομάδα Γυναικών κάτω των 22 που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 22 το 2014 στην Δουπνίτσα της Βουλγαρίας και Βοηθός Προπονητού στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Σόφτμπολ Γυναικών όπου η Εθνική ομάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο αήττητη. Η Ντενίζ γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει Πτυχείο στην Πληροφορική από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας.

Mαλβίνα Γεωργάκα, Σύμβουλος Διατροφής

Mαλβίνα Γεωργάκα, Σύμβουλος ΔιατροφήςMαλβίνα Γεωργάκα, Σύμβουλος ΔιατροφήςΗ Μαλβίνα έχει πτυχείο Βιολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι εξειδικευμένη στην Κλινική Διατροφή και Διαιτολογία , MSc στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διατιτική από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τώρα εργάζεται σαν σύμβουλος διατροφής και σωματικής υγείας ιδιωτικά στην Αθήνα. Η Μαλβίνα συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με την βιολογία, διατροφή και την ιατρική από το 2005. Τα τελευταία τρία χρόνια, είναι ενεργό μέλος μιας ομάδας διατροφολόγων που υποστηρίζουν τους Μαραθωνοδρόμους: 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2013, 32ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας 2014, 11ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου 100χμ 2015, 4ος μισός Μαραθώνιος της Αθήνας 2015 και 16ος Ευχίδειος Άθλος 2015.

Μιας και το σόφτμπολ είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό και δυναμικό άθλημα που απαιτεί ένα μείγμα δύναμης, ταχύτητας και ευελιξίας, πέραν της γρήγορης σκέψης και προσήλωσης, η Μαλβίνα θα παρέχει πολύτιμη διατροφική υποστήριξη στην γυναικεία ομάδα. Η σωστή διατροφική ενδυνάμωση και ενυδάτωση του οργανισμού έχει άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση των αθλητριών στη προπόνηση και στους αγώνες. Η Μαλβίνα ήταν πάντα φίλαθλος και ήταν μέλος και αθλήτρια της ομάδας μπάσκετ του Αγίου Θωμά στο Γουδί.

Marta Pedroli, Φυσιοθεραπεύτρια

Marta Pedroli, ΦυσιοθεραπεύτριαMarta Pedroli, ΦυσιοθεραπεύτριαΗ Marta Pedroli αποφοίτησε με το πτυχείο της Φυσιοθεραπείας από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου το 2010, και το 2012 πήρε το Master της στην Φυσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Πίζας. Τὠρα παρακολουθεί στο GSTM Ειδικό Σχολείο στην Ορθοκινητική Φυσιοθεραπεία, ειδίκευση στην χειροπρακτική και νευρο-μυοσκελετική φυσιοθεραπεία που έχει να κάνει κυρίως με ορθοπεδική και μετατραυματική αποκατάσταση, νευρομυικά προβλήματα με κύριο ενδιαφέρον στην πρόληψη, αποκατάσταση και συντηρητική αγωγή. Συνέχισε να εργάζεται στο La Palestra Vanzago από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και στο AIAS Milan Onlus μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Η Pedroli έχει επίσης συμμετάσχει στο Physiowell του Μιλάνου. Είναι πιστοποιημένη στην Νευρομυική εφαρμογή της ταινίας για απιοκατάσταση τραυματιών από μηχανές, μυικών τραυμάτων, ορθοπεδικών, πληγών από αθλήματα καθώς και λεμφατικά. Η Marta τώρα δουλεύει για την κλινική του San Carlo of Paderno Dugnano στα εξωτερικἀ ιατρεία στο Bollate’s Polispecialist Synapse Center στο Μιλάνο και συνεργάζεται με την ομάδα βόλλεϊ Polisportiva Novate Volley, την Ιταλική Εθνική Ομάδα Βόλλεϊ κάτω των 19 FIPAV και τις Βρετανικές Ολυμπιακές ομάδες σκοποβολής.