6 ΘΕΣΗ ΣΤΟ 20 ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Η Εθνική Ομάδα Σόφτμπολ των Γυναικών ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με πολύ μεγάλη επιτυχία, που διεξήχθη στην περιοχή BOLLATE της Ιταλίας από τις 25/06 έως την 01/07/2017 καταλαμβάνοντας την 6η θέση ανάμεσα σε 23 χώρες, η οποία είναι η 2η καλύτερη θέση που έχει λάβει στην ιστορία των αγώνων μετά την 2η θέση στο πρωτάθλημα του 2005.
Στην 1η θέση και Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν η Ολλανδία και ακολούθησαν η Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Ρωσία. Στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ελλάδα είχε καταλάβει την 10η θέση.
Οι αθλήτριες που συμμετείχαν στην επιτυχία της ομάδας ήταν οι ακόλουθες:Σκαρογιάννη Ντόρα, Ζαβιτσάνου Ράνια, Παναγιώτου Κωνσταντίνα, Σταύρου Λόρεν, Λισικάτου Τσέλσυ, Λισικάτου Σαμάνθα, Τέρνερ Δήμητρα, Πατόνη Δήμητρα, Ηλιοπούλου Ανύσσα, Ηλιοπούλου Μαίρη, Μαρινάκη Ευθυμία, Μαρκοπούλου Ολίβια, Τσιρίγου Καραμία, Γιαλκέτση Νίκκη, Σπυράκη Ελένη και Μπάζου Αλεξία.
Το προπονητικό επιτελείο αποτελείτο από τους Foti Antonino, Shane Mcdonald, Santiago Angelo, Τρυγωνάκη Χαράλαμπο, Cerri Candida, Χωραφά Ντενίζ και Pedroli Marta. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωστής Λιαρομμάτης.
Επόμενες συμμετοχές για το 2018, τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 19 και 22 ετών καθώς και το Canada Cup και μία νέα διοργάνωση το ΤΟΡ 6 (Baseball & Softball).